Boršču dodajte to skrivno sestavino in bo najbolj okusen na svetu.

Fotografija: iz odprtih virov

Zato ima vsaka gostiteljica svoje kuharske skrivnosti, ki se pogosto prenašajo iz roda v rod.

Rdeči boršč je ukrajinska nacionalna jed, ki velja za najbolj priljubljeno in okusno. Zato ima vsaka gospodinja svoje skrivnosti priprave, ki se pogosto prenašajo iz roda v rod.

Da bo boršč fantastičnega okusa, obstaja skrivni kulinarični trik, ki so ga uporabljale naše babice – to je preliv iz česna in masti. Vendar morate vzeti staro svinjsko mast, saj so tako boršč prelivali naši predniki.

Zakaj boršč s staro svinjsko mastjo

Menijo, da je stara mast tista, ki daje jedi bogat okus in neverjetno aromo. Verjetno vsi vedo, da so po tem receptu prebivalci podeželja pripravljali pravi ukrajinski boršč.

Če nimate stare masti, lahko to hitro odpravite. Košček je treba postaviti na suho in toplo mesto ter ga pustiti 3-4 tedne, da porumeni. Slanino lahko nato prenesete v hladilnik za kasnejše shranjevanje.

V boršč je treba svinjsko mast dodati že zmleto skupaj s česnom. In da bi jed dobila prefinjen bogat okus, profesionalni kuharji priporočajo, da se skupaj s prelivom doda polovica naribanega zelenega jabolka, bolje je vzeti sorto “Simirenko” ali “Antonovka”. Tako bo vaš boršč postal prava kulinarična mojstrovina.

Poudariti je treba, da je treba pripravljenemu boršču dodati svinjsko mast, česen in jabolko ter ga pustiti stati pod zaprtim pokrovom 10-15 minut. Takrat bo jed dišeča in bo v celoti razkrila svoj okus.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Popolni nasveti za vaš dom!