Domača veganska Nutella: recept za slastno sladek namaz

Fotografija: iz odprtih virov

“Nutello” seveda lahko kupite v trgovini, vendar jo je veliko lažje pripraviti doma.

“Nutella je eden najbolj priljubljenih namazov za krekerje in sendviče na svetu. Uporablja se celo za pecivo in pite. Vegansko Nutello pa lahko pripravite doma s tem hitrim in enostavnim receptom: kakav, lešniki in sojino mleko za popolno kremo. Recept je bil objavljen na spletni strani La Cucina Italiana.

Kot sestavine potrebujete le sojino mleko namesto kravjega ter lešnike, kakav, trsni sladkor in oljčno olje. Nato potrebujete ponev, v kateri boste lešnike prepražili, in dober mešalnik, s katerim boste Nutello temeljito premešali.

Nutella (veganski recept)

Sestavine:

  • 100 g lešnikov;
  • 70 g sojinega mleka;
  • dve žlici grenkega kakava v prahu;
  • tri žlice rjavega sladkorja;
  • 1 žlica olivnega olja.

Priprava:

  1. Celotne lešnike 3 minute pražimo v ponvi na nizki temperaturi.
  2. Dajte jih v mešalnik in jih zmeljite, da postanejo prah. Nato dodajte oljčno olje, da dobite kremasto zmes.
  3. Zmešajte sladkor in kakav ter nekaj sekund stepajte, nato dodajte mleko in stepajte, dokler ne dobite gladke kreme.
  4. Če je zmes preveč tekoča, dodajte žlico sesekljanih lešnikov; če je pregosta, dodajte več mleka.

Domačo vegansko Nutello lahko v hladilniku hranite do 10 dni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Popolni nasveti za vaš dom!