To domače kondenzirano mleko je kot nalašč za vse vaše najljubše sladice.
S samo tremi preprostimi sestavinami lahko dobite sladico, ki bo odličen dodatek palačinkam, cheesecakom ali fritam. Na strani yummy.lera so delili recept za okusno domače kondenzirano mleko, ki ga lahko pripravite, ne da bi škodovali svoji postavi.
Recept
Sestavine:
- Koruzni škrob 15 g
- Mleko 500 ml
- Med ali naravni sirup 60 g
Priprava
- Mleko zmešajte s koruznim škrobom, da ne nastanejo grudice.
- Preostanek mleka prelijte v široko posodo z debelim dnom in dodajte med ali sirup. Ponev postavite na srednjo temperaturo in med nenehnim mešanjem zavrite.
- Dodajte razredčen koruzni škrob in dobro premešajte. Temperaturo nekoliko zmanjšajte in med občasnim mešanjem kuhajte, dokler ne postane zlata in se ne zgosti (približno 10-15 minut).
- Odstavite z ognja, s paličnim mešalnikom temeljito stepite do gladkega, prelijte v čist kozarec in pustite, da se ohladi.
- V hladilniku hranite do 5 dni.
Za izviren okus lahko namesto navadnega mleka uporabite kokosov napitek. To ne bo dalo le prijetnega okusa, temveč bo kondenzirano mleko tudi lažje in bolj aromatično.
To domače kondenzirano mleko je kot nalašč za vse vaše najljubše sladice, če pa uporabite kokosov napitek, bo imelo rahel kokosov pridih. Uživajte v okusu, ne da bi pri tem žrtvovali svojo postavo.