Fotografija: iz odprtih virov
V Italiji takšne ocvrtke običajno pripravljajo ob praznikih. In so zelo okusni.
Jabolčni ocvrtki na pivu je recept za jabolka, ki jih potopimo v testo iz piva in nato ocvremo v olju. Izvede se pikantno in zelo okusno. Recept je bil objavljen na spletni strani La Cucina Italiana.
Ta recept je nastal v tridesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bila hrana omejena. Vendar lahko tudi iz najpreprostejših sestavin pripravimo okusno jed. V Milanu te ocvrtke imenujejo tortelli in kroži legenda, da jih je neki ljubitelj ocvrtkov na nekem festivalu pojedel 75 naenkrat.
Jabolčni ocvrtki na pivu
Sestavine:
- 200 g moke;
- 50 g sladkorja;
- 40 g masla;
- 5 rumenjakov;
- 1 jajce;
- 2 jabolka;
- pivo, sladkor v prahu, sredstvo za vzhajanje, rastlinsko olje, sol.
Priprava:
- Z metlico zmešajte moko, rumenjake, jajce, sladkor, stopljeno maslo, ščepec soli, 1 žličko pecilnega praška in toliko piva, da dobite kremasto in raztegljivo testo.
- Jabolka olupite, z ustreznim orodjem odstranite sredico in vsako narežite na 6 rezin, debelih približno 1 cm.
- Jabolčne rezine potopite v testo in jih ocvrite na veliki količini olja ter večkrat obrnite, dokler se ne obarvajo lepo zlato. Jabolčne ocvrtke postrezite vroče, posute s sladkorjem v prahu.