Jabolčni ocvrtki na pivu: recept za okusno sladico

Fotografija: iz odprtih virov

V Italiji takšne ocvrtke običajno pripravljajo ob praznikih. In so zelo okusni.

Jabolčni ocvrtki na pivu je recept za jabolka, ki jih potopimo v testo iz piva in nato ocvremo v olju. Izvede se pikantno in zelo okusno. Recept je bil objavljen na spletni strani La Cucina Italiana.

Ta recept je nastal v tridesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bila hrana omejena. Vendar lahko tudi iz najpreprostejših sestavin pripravimo okusno jed. V Milanu te ocvrtke imenujejo tortelli in kroži legenda, da jih je neki ljubitelj ocvrtkov na nekem festivalu pojedel 75 naenkrat.

Jabolčni ocvrtki na pivu

Sestavine:

  • 200 g moke;
  • 50 g sladkorja;
  • 40 g masla;
  • 5 rumenjakov;
  • 1 jajce;
  • 2 jabolka;
  • pivo, sladkor v prahu, sredstvo za vzhajanje, rastlinsko olje, sol.

Priprava:

  1. Z metlico zmešajte moko, rumenjake, jajce, sladkor, stopljeno maslo, ščepec soli, 1 žličko pecilnega praška in toliko piva, da dobite kremasto in raztegljivo testo.
  2. Jabolka olupite, z ustreznim orodjem odstranite sredico in vsako narežite na 6 rezin, debelih približno 1 cm.
  3. Jabolčne rezine potopite v testo in jih ocvrite na veliki količini olja ter večkrat obrnite, dokler se ne obarvajo lepo zlato. Jabolčne ocvrtke postrezite vroče, posute s sladkorjem v prahu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Popolni nasveti za vaš dom!