Veliko ljudi obožuje trdo kuhana jajca, vendar je njihovo kuhanje za nekatere lahko zapleteno.
Michelinov kuharski mojster iz Birminghama Tom Shepherd je razkril, da je njegova skrivnost za pripravo “popolnih” trdo kuhanih jajc povezana s časom, piše express.co.uk.
“Veliko ljudi obožuje trdo kuhana jajca, vendar je njihova priprava lahko zapletena. Če boste upoštevali preprosto pravilo, bodo vaša jajca vedno ‘popolna’,” piše v publikaciji.
Kako dolgo kuhati jajca
Ugotovljeno je, da lahko kuhana jajca “poživijo” zajtrk, kosilo in v nekaterih primerih celo večerjo. Glavna stvar je, da poznate natančen čas kuhanja, svetuje kuharica.
“Glede na to, kako najraje kuhate trdo kuhana jajca, priporočam naslednje čase. Šest minut za tekoč rumenjak, osem minut za mehak rumenjak in 10 minut za trd rumenjak,” je navedel kuhar.
Njegovi drugi nasveti vključujejo:
“Po kuhanju jajca takoj postavite v ledeno vodo. Če želite, da je jajce hladno, ga pustite v vodi. Če imate raje toplo jajce, ga pustite v ledeni vodi največ 30 sekund … Ko razbijete vrh, dodajte malo začimb. Osebno jajca najraje kuham sedem minut, saj imam rad, da so med mehko in trdo konsistenco.”