Kako speči irsko jabolčno pito: hiter recept po korakih

Izdelki za to sladico so precej dostopni, za njeno pripravo pa boste porabili približno uro in pol.

Irsko jabolčno pito z nežno konsistenco in okusom po cimetu je enostavno speči doma. Izdelki zanjo so precej dostopni, za njeno pripravo pa boste porabili približno uro in pol, je zapisano na straneh Allrecipes.

Tej jabolčni piti dodamo Streusel – izvirni posip, ki vključuje ovsene kosmiče. Če želite pito s tem posipom, je to tista, s katero morate začeti.

Recept

Sestavine

Za streusel:

  • 1/2 skodelice moke;
  • 1/2 skodelice sladkorja;
  • 1/4 skodelice ovsenih kosmičev;
  • 1/4 čajne žličke soli; 1/4 čajne žličke soli;
  • 1/4 čajne žličke mletega cimeta;
  • 6 žlic nesoljenega masla, narezanega na kocke.

Za testo:

  • 1/2 skodelice nesoljenega masla sobne temperature;
  • 1/4 skodelice belega sladkorja;
  • 1/4 skodelice svetlega rjavega sladkorja;
  • 2 veliki jajci sobne temperature;
  • 2 čajni žlički izvlečka vanilije;
  • 1 1/4 skodelice moke;
  • 1 čajna žlička kvasa;
  • 1 čajna žlička mletega cimeta;
  • 1/4 čajne žličke soli; 1/4 čajne žličke soli;
  • 3 žlice polnomastnega mleka;
  • 2 olupljeni in narezani veliki jabolki.

Za glazuro:

  • 1/2 skodelice sladkorja;
  • 1 čajna žlička mletega cimeta;
  • 2 čajni žlički polnomastnega mleka.

Kako pripraviti

  1. V skledi zmešajte moko, sladkor, ovsene kosmiče, sol in cimet. Z mešanico zdrobite maslo, da nastanejo grobe drobtine. Postavite v hladilnik.
  2. Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Okrogel tortni model namažite z malo masla.
  3. V skledi zmešajte maslo, sladkor in rjavi sladkor. Na srednji hitrosti stepajte 3 do 4 minute, da bo testo rahlo in voljno. Na nizki hitrosti vmešajte jajca in dodajte vanilijev ekstrakt.
  4. V manjši skledi zmešajte moko, pecilni prašek, cimet in sol. Mešanico moke zmešajte z mešanico masla in jajc ter jo pri nizki hitrosti stepajte 1 do 2 minuti, dokler se dobro ne zmeša. Prilijte mleko in pri nizki hitrosti stepajte do gladkega, približno 45 sekund.
  5. Testo za pito enakomerno razporedite v pripravljen model.
  6. Na testo enakomerno razporedite rezine jabolk in jih potresite s streuselom.
  7. Pecite v ogreti pečici, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino pite, ne pride ven, smuti pa je zlato rjav in hrustljav, 40-50 minut.
  8. Pito pustite 10 minut, da se ohladi v pekaču. Nato jo vzemite iz modela in pustite, da se popolnoma ohladi.
  9. Za glazuro sladkor, cimet in mleko stepite do gladkega. Pred serviranjem torto prelijemo z glazuro.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Popolni nasveti za vaš dom!