Odlično za večerjo: recept za piščančja stegna v gobovi omaki

Foto: iz javnih virov

Stegna v omaki so lahko samostojna jed ali dodatek k prilogi.

Če si mislite, kaj boste skuhali za večerjo, in želite družino razveseliti z novo in okusno jedjo, uporabite preverjen recept kulinarične blogerke iz Sumov Darje Dariko. Pokazala in razkrila je skrivnost kuhanja. Upoštevajte, da je recept zelo preprost. Tudi kuharji začetniki ga bodo lahko pripravili.

Piščančja stegna, pečena v gobovi omaki

Sestavine:

  • piščančja stegna – 8 kosov;
  • sol, poper, začimbe za piščanca;
  • parmezan – 30 g;
  • maslo za namastitev kalupa.

Za omako:

  • sveže gobe – 200 gr;
  • 20% smetana – 250 ml;
  • ghee olje (ali maslo) – za cvrtje;
  • sol, poper.

Priprava:

  1. Šunke operite in osušite, jih natrite s soljo in začimbami ter jih pustite marinirati vsaj 30 minut.
  2. Gobe olupimo, nasekljamo in 10 minut pražimo na olju, začinimo s poprom in soljo. Po 5 minutah kuhanja na nizkem ognju prilijte smetano.
  3. Model za peko namažite z oljem. Vanj položite šunke in jih 35 minut pecite pri 180 stopinjah. Prelijte z omako in potresite s parmezanom. Pecite še 10-15 minut.
  4. Pripravljeno večerjo potresite s svežimi zelišči.

Ta jed je okusna sama po sebi in kot dodatek k kateri koli prilogi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Popolni nasveti za vaš dom!