Ta recept bo pokazal najboljšo stran cvetače.
Cvetača je na seznamu zelenjave, ki je skoraj nikoli ne uporabljamo, na istem mestu kot brokoli, šparglji in druga zelenjava. Vendar pa obstaja recept, ki je pripravljen to popraviti že zdaj. Pečena cvetača z omako Alfredo je hitro pripravljena, ima bogat in kremast okus, z dodatkom visokobeljakovinske skute pa je nekoliko bolj zdrava, piše All Recipes.
Recept
Sestavine:
- 1 zavojček cvetače
- 2 čajni žlički oljčnega olja
- Sol in sveže mleti črni poper po okusu
- 2/3 skodelice mleka z visoko vsebnostjo beljakovin
- 16 unč (približno 450 g) visokobeljakovinske skute
- 1/4 čajne žličke česna v prahu (ali po okusu)
- 1/4 skodelice sveže naribanega parmezana
Priprava
- Zračni žar segrejte na 193 °C. V manjši skledi zmešajte cvetove cvetače z oljčnim oljem.
- Potresite s soljo in poprom. Na zračnem žaru kuhajte 8-10 minut, dokler se cvetača ne zmehča, vendar je še vedno rahlo čvrsta.
- Na tej točki se lotite priprave omake alfredo. V mešalniku zmešajte mleko, skuto, česen v prahu in parmezan. Mešajte pri visoki hitrosti, dokler ne dobite gladke zmesi.
- Mešanico prelijte v ponev in jo segrevajte na nizki temperaturi, dokler se omaka ne segreje. Omako prelijte čez kuhano cvetačo in postrezite.