Nič ni boljšega kot slastna jabolčna pita za jutranjo kavo.
Ta jabolčna pita je mehka in zelo okusna. Njeni okusi nas popeljejo nazaj v otroštvo. Ta jabolčna pita je že več generacij v družini kuharske mojstrice Antonie Klugmann, ki je prejela Michelinovo zvezdico. In je preprosto neverjetna. Recept je bil objavljen na spletni strani La Cucina Italiana.
Italijanska jabolčna pita
Sestavine:
- 1 kg jabolk;
- 400 g moke;
- 300 g sladkorja;
- 150 g masla;
- 150 g mleka;
- 150 ml ruma;
- štiri jajca;
- 1 zavojček kvašenega testa;
- vanilija, limona, cimet.
Priprava:
- Jajca s sladkorjem stepite do pene. Presejte moko in pecilni prašek. Jajcem postopoma dodaj mehko maslo, izmenično z moko in tekočino (mleko in rum).
- Jabolka olupimo, narežemo in tretjino dodamo zmesi.
- Testo nato vlijte v naoljen model (premera 28 cm).
- Preostale jabolčne rezine začinite z mletim cimetom, semeni 1/2 stroka vanilije in naribano lupino 1 limone ter jih razporedite po površini peciva tako, da prekrijejo celotno površino.
- Pecite pri 180 °C 50-60 minut in preverite, ali je pecivo pečeno, tako da v sredino zabodete zobotrebec – iz njega mora priti suh.