Pecivo italijanske babice: recept za nežno jabolčno pito

Nič ni boljšega kot slastna jabolčna pita za jutranjo kavo.

Ta jabolčna pita je mehka in zelo okusna. Njeni okusi nas popeljejo nazaj v otroštvo. Ta jabolčna pita je že več generacij v družini kuharske mojstrice Antonie Klugmann, ki je prejela Michelinovo zvezdico. In je preprosto neverjetna. Recept je bil objavljen na spletni strani La Cucina Italiana.

Italijanska jabolčna pita

Sestavine:

  • 1 kg jabolk;
  • 400 g moke;
  • 300 g sladkorja;
  • 150 g masla;
  • 150 g mleka;
  • 150 ml ruma;
  • štiri jajca;
  • 1 zavojček kvašenega testa;
  • vanilija, limona, cimet.

Priprava:

  1. Jajca s sladkorjem stepite do pene. Presejte moko in pecilni prašek. Jajcem postopoma dodaj mehko maslo, izmenično z moko in tekočino (mleko in rum).
  2. Jabolka olupimo, narežemo in tretjino dodamo zmesi.
  3. Testo nato vlijte v naoljen model (premera 28 cm).
  4. Preostale jabolčne rezine začinite z mletim cimetom, semeni 1/2 stroka vanilije in naribano lupino 1 limone ter jih razporedite po površini peciva tako, da prekrijejo celotno površino.
  5. Pecite pri 180 °C 50-60 minut in preverite, ali je pecivo pečeno, tako da v sredino zabodete zobotrebec – iz njega mora priti suh.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Popolni nasveti za vaš dom!