Postni rezanci iz leče: kako jih pripraviti

Kotleti bodo zelo sočni.

Navajeni smo, da so kotleti predvsem mesni. Vendar lahko to okusno jed pripravimo samo iz rastlinskih proizvodov in celo brez dodajanja jajc. Kljub temu bo jed sočna in mehka. TSN.ua je pripravil recept za kotlete iz leče, ki ga je pripravila zmagovalka oddaje “Master Chef” Alina Burik.

Recept

Sestavine:

  • 250 g rdeče leče
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 korenček
  • 1 majhna bučka
  • sol, poper, dimljena paprika, suha zelišča, ingver
  • olje za cvrtje

Kuhanje

  1. Rdečo lečo dobro sperite in prelijte s hladno vodo za vsaj 30 minut. Odcedimo. Lečo, česen in čebulo, narezano na kocke, zmešajte v mešalniku.
  2. Naribajte korenje in bučke. Nato ju dodamo v mešalnik in zmiksamo. Korenje in bučke lahko zaradi teksture pustite naribane.
  3. Vse sestavine dajte v skledo. Po okusu dodajte sol in začimbe.
  4. Oblikujte kotlete in jih na segreti ponvi na rastlinskem olju na obeh straneh na nizki temperaturi pecite do zlate barve.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Popolni nasveti za vaš dom!