Ta poslastica ima zanimivo vlaknato strukturo in bogat okus.
Dubajske čokolade, ki se je lani prebila med trendi, še niso imeli priložnost poskusiti vsi, vendar ji že obstaja konkurenca – “kosmata” čokoladna ploščica ali, kot ji pravijo, “angelski lasje”. Ta poslastica ima zanimivo vlaknato strukturo in bogat okus. In pripravljena je le iz dveh sestavin. RBC-Ukrajina pripoveduje, kako pripraviti “kosmato” čokolado doma, pri čemer se sklicuje na recept Katje Rybalko v programu TikTok.
Recept
Sestavine:
- 200 gramov bele ali rožnate čokolade
- 30-40 gramov pishmaniye – to je turška kraljevska halva
Priprava:
- Čokolado dajte v posodo in jo stopite v vodni kopeli.
- Polovico čokolade vlijte v silikonski model in ga postavite v zamrzovalnik, da se strdi.
- “Angelske lase” (pishmaniye) položite na vrh strjene čokolade. Izravnajte ga.
- Drugo polovico stopljene čokolade prelijemo na pishmaniye. Pazi, da ni prevroča, saj se lahko pišmanija stopi.
- Pripravljeno čokoladno ploščico postavite nazaj v hladilnik – dokler se popolnoma ne strdi.
Vse, trend “kosmate” čokolade je izpolnjen in že lahko uživate v sladici, ki postaja vse bolj priljubljena. Poleg tega v Ukrajini takšne čokolade še ne morete kupiti – v trgovinah ni na voljo.