Pozabite na “dubajsko” in naredite “kosmato” čokolado: nova poslastica je prodrla med trende

Ta poslastica ima zanimivo vlaknato strukturo in bogat okus.

Dubajske čokolade, ki se je lani prebila med trendi, še niso imeli priložnost poskusiti vsi, vendar ji že obstaja konkurenca – “kosmata” čokoladna ploščica ali, kot ji pravijo, “angelski lasje”. Ta poslastica ima zanimivo vlaknato strukturo in bogat okus. In pripravljena je le iz dveh sestavin. RBC-Ukrajina pripoveduje, kako pripraviti “kosmato” čokolado doma, pri čemer se sklicuje na recept Katje Rybalko v programu TikTok.

Recept

Sestavine:

  • 200 gramov bele ali rožnate čokolade
  • 30-40 gramov pishmaniye – to je turška kraljevska halva

Priprava:

  1. Čokolado dajte v posodo in jo stopite v vodni kopeli.
  2. Polovico čokolade vlijte v silikonski model in ga postavite v zamrzovalnik, da se strdi.
  3. “Angelske lase” (pishmaniye) položite na vrh strjene čokolade. Izravnajte ga.
  4. Drugo polovico stopljene čokolade prelijemo na pishmaniye. Pazi, da ni prevroča, saj se lahko pišmanija stopi.
  5. Pripravljeno čokoladno ploščico postavite nazaj v hladilnik – dokler se popolnoma ne strdi.

Vse, trend “kosmate” čokolade je izpolnjen in že lahko uživate v sladici, ki postaja vse bolj priljubljena. Poleg tega v Ukrajini takšne čokolade še ne morete kupiti – v trgovinah ni na voljo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Popolni nasveti za vaš dom!