Riževa kaša z bučami in jabolki: recept

Kaša je svetla, zmerno sladka, z nežnimi koščki buč ter okusom sladko-kislih jabolk.

Riževo kašo z bučami in jabolki bodo z veseljem jedli tako otroci kot odrasli.

Kaša je svetla, zmerno sladka, z nežnimi koščki buč ter okusom sladko-kislih jabolk.

Recept

Sestavine:

  • olupljena buča 350 g
  • okrogel riž 1/2 žlice.
  • jabolko 1 kos.
  • voda 100 ml
  • mleko 450 ml
  • sladkor 3 žlice.
  • vanilijev sladkor 1 žlička.
  • ščepec soli
  • maslo po okusu

Priprava:

  1. Jabolko olupite, odstranite sredico in ga narežite na srednje velike kose.
  2. Riž večkrat sperite pod tekočo vodo, dokler voda ni čista.
  3. Olupljeno bučo narežite na majhne kocke.
  4. Dajte jih v lonec, prelijte z vodo in na nizkem ognju kuhajte 10 minut.
  5. Prilijte vroče mleko, dodajte riž, sladkor in sol.
  6. Zavrite, pokrijte in na nizki temperaturi kuhajte 10 minut ter občasno premešajte.
  7. Nato dodajte jabolka in vanilijev sladkor ter kuhajte še 20 minut, dokler se riž ne skuha.
  8. Počakajte 10-15 minut. Vročo kašo razporedite po krožnikih in dodajte po rezino masla.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Popolni nasveti za vaš dom!