Kaša je svetla, zmerno sladka, z nežnimi koščki buč ter okusom sladko-kislih jabolk.
Riževo kašo z bučami in jabolki bodo z veseljem jedli tako otroci kot odrasli.
Kaša je svetla, zmerno sladka, z nežnimi koščki buč ter okusom sladko-kislih jabolk.
Recept
Sestavine:
- olupljena buča 350 g
- okrogel riž 1/2 žlice.
- jabolko 1 kos.
- voda 100 ml
- mleko 450 ml
- sladkor 3 žlice.
- vanilijev sladkor 1 žlička.
- ščepec soli
- maslo po okusu
Priprava:
- Jabolko olupite, odstranite sredico in ga narežite na srednje velike kose.
- Riž večkrat sperite pod tekočo vodo, dokler voda ni čista.
- Olupljeno bučo narežite na majhne kocke.
- Dajte jih v lonec, prelijte z vodo in na nizkem ognju kuhajte 10 minut.
- Prilijte vroče mleko, dodajte riž, sladkor in sol.
- Zavrite, pokrijte in na nizki temperaturi kuhajte 10 minut ter občasno premešajte.
- Nato dodajte jabolka in vanilijev sladkor ter kuhajte še 20 minut, dokler se riž ne skuha.
- Počakajte 10-15 minut. Vročo kašo razporedite po krožnikih in dodajte po rezino masla.